Žampionový týden

4. června 2016 v 10:54 | Simona |  Jídlo: zdravě i nezdravě
Požádala jsem manžílka, aby nakoupil online. A protože je úžasný, nakoupil.A nakoupil mnoho žampionů. A co s nimi?K obědu jsem si udělala výborné těstoviny se žampiony a smetanou a k večeři žampionový krém.



Jak na těstoviny?

suroviny : 1 menší cibule, stroužek česneku, olej, sůl, pepř, hrnek vody, 2 žampiony, těstoviny dle libosti, smetana na vaření.

postup: na oleji si zpěníme cibuli a česnek, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené žampióny a asi dvě minuty smažíme. Zalijeme hrnečkem vody a dusíme pod pokličkou než se voda vyvaří. Nakonec podlijeme trochou smetany. Chutná to výborně. Zdobila jsem rukolou a parmazánem.

Nečekaná obědová návštěva si pochutnala a chválila:)

Doba přípravy cca 25-30 minut.



A protože žampionů bylo fakt dost, tak jsem se jala připravovat žempionový krém, který mě nadchl. Manžel mi oznámil, že to není jeho šálek kávy. Já ho hodnotím jako vynikající!

Na přípravu potřebujete:

cca 600ml mléka, spíše více, žampióny ( já měla asi 8ks), větší cibuli, sůl, pepř, olej (já dala olivový), smetanu na vaření

Postup:

Na oleji si zpěníme cibuli, přidáme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a chvíli smažíme, smažila jsem asi 3 minuty cibulku, pak na 3 minuty přidala žampióny nadívané. Zalít mlékem a vařit cca 10-15 minut, než žampióny úplně změknou. Rozmixovala jsem žampióny ručním fešákem a zalila smetanou. Vařila ještě cca 5 minut. Nakonec jsem znovu zdobila rukolou a parmazánem.

Doba přípravy cca 35 minut.
Dobrou chuť.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama