Bramborová polévka

2. června 2016 v 14:30 | Simona |  Jídlo: zdravě i nezdravě
Koukla jsem na recept na netu a jak je mým zvykem trochu jsem si ho poupravila, aby to nebylo tak "náročné".

Suroviny:
4 brambory
2 lčíce hladké mouky
olej
sůl
pepř
majoránka
2 lístky libečku (od sousedky)
2 žampiony nenadívané
2 l vody
cibuli
2 stroužky česneku
mrkev
kousek celeru


Postup:

Nakrájet cibuli, vymačkat česnek - na oleji zpěnit. Přidat hladkou mouku a chvíli osmahnout, než to trošku zhnědne. Posolit, popepřit, omajoránkovat. Přidat nakrájenou zeleninu včetně žampionů. Chvíli osmahnout, stačí napočítat do 10ti. Zamíchat. Zalít vodou a čekat. Vařila jsem cca 30 minut - dokud všechna zelenina nezměkne. Na posledních cca 10 minut jsme přidala libeček. Je chuťově i aromaticky vcelku výrazný, stačí 2 lístky. Voní to, chutná to, jíme to!

Moje první a povedla se:)
Příště zkuším ještě variantu s nějakou jinou zdravější moukou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Joina Joina | Web | 2. června 2016 v 16:47 | Reagovat

Jé tuhle polévku zbožňuji a ještě víc když tam jsou hříbci, se žampionama jsem to ještě neměla. Musíto i tak chutnat výtečně.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama